Informace o vyprave 31.5.-2.6.2019 – Pravěké přežití

Sraz 15:30 hlavní nádraží

návrat 18:20 hlavní nádraží (18:35 Borislavka)

Cil: Kosí potok

Tato speciální akce pouze pro skauty probehne na tábořisti v údolí Kosího potoka. Je to krásné místo, bohužel s dopravou je to složitější, takže odjíždíme celkem brzy, a vracíme se pozdě, snad to nebude pro nikoho problém.

Akce je koncipována jako pravěké přežití, tj. Chceme si vyzkoušet zda dokážeme venku obstát s minimem věcí a bez běžné výbavy, tak jak to museli dělat lidé v pravěku. Tomu bude přizpůsoben i program, kdy se budeme více soustředit na samotný pobyt v přírodě a to jak se o sebe postarat, na její poznávání i poznávání sebe sama a vyzkoušíme si i nějaké „pravěké“ dovednosti. Méně pak bude klasických her, i když samozřejmě i na ty dojde. Nastavní obtížnosti i to co si kluci vezmou, je na nich, níže pak spíše doporučení, aby to bylo co nejzajímavější.

Vybaveni: kartáček na zuby, láhev s vodou (nebo měch, tykev, čutora či jiná vhodná nádoba), ochrané brýle (kdo může), pravěké oblečení jak jsme se dohodli na schůzce (kožešiny či jiný přírodní materiál, ideálně vše „vyrobené“ bez moderních záležitostí. Tedy pásek je asi vhodný i tak. Na spaní ideálně dostatečně velká a teplá deka. Různé pravěké zbraně a doplňky – ostěp, kamenomlat, luk, dřevěná lžíce či jiné jídelní náčiní, … boty k tomu se hodící – nějaké jednoduché sandále, mokasíny, nebo ti nejdrsnější na boso (ale je vhodné mít i tak nějakou sandálo zalohu).
Jídlo dle dohody na schůzce.
(kdo se bojí zimy, může samozřejmě vyměknout a vzít spacák, bundu, …. )

Ideálně vše sbalené do nějakého vaku, nebo třeba do té deky.
Odvážnější jedinci pojedou v kostýmu už z Prahy.

V případě nepříznivého počasí program upravíme, při kratší nepřízni počasí se můžeme schovat v přístřešku na tábořišti.

 

Dalibor Bambas. (tel 776 689 789)

Napsat komentář